Eredményeim

Felszállás előtt (2017)

Ez a kép a 2 “Elfogadás” mellett a “Nap fotója” volt 2017. november 9-én a National Geographic Magyarország honlapján.


Múlt (2016)

Ezt a képet az 1 “Elfogadás” mellett bemutatták a Gurushots Cape Town-i (Dél-Afrika) “Art of photo” kiállításán.


Lánchíd Budapest (2017)

Ez a kép eddig elérte a 8 “Elfogadást”, és 2017-ben a zsűritől a “Love for Art” fotóvpályázatán Indiában a MERIT AWARD-t kapta.


Oooo (2017)

Ezt a képet 2018-ban a finn KUOPIO nemzetközi fotópályázatán a PSA zsűritől a HONORABLE MENTION díjat kapta.


Bagani látkép (2017)

Ez a kép 5 “Elfogadás” mellett 2017-ben Indiában a Barasat Photo Club által rendezett pályáztaton a zsűritől a MERIT AWARD-t kapta.


Tengerparton jártunk (2018)

Ez a kép 1 “Elfogadás” mellett a “German Photocup” elnevezésű fotópályázat Baden-Würthenberg-i német zsűrijének “HONORABLE MENTION” elismerését kapta 2018-ban, .


Egyedül(2016)

Ez a kép 1 “Elfogadás” mellettt a KUOPIO fotóklub zsűrije által a HONORABLE MENTION díjat kapta a Finn KUOPIO Nemzetközi Fotópályázaton 2018-ban.


Halászok tánca (2017)

Ez a kép 3 “Elfogadás” mellett a PH21 Galéria “Humor” c. kiállításán 2017. december 21-én bmutatták.


Fénysávok (2017)

Ez a kép 2 „Elfogadás” mellett a német „International Photocup Baden-Würthenberg” zsűrijétől a „HONORABLE MENTION” díjat kapta 2018-ban.


Visszajáró (2018)

2018-ban a Magyar Fotogművészek Világszövetsége a tagjai közé választott. Néhány fotóm is látható az MFVSZ honlapján.

Emellett a “Visszajáró (2018)” a következő kiállításokon került bemutatásra:
2018. október 30. – 2019. január 27.
Kiállítás – XVIII. Nemzetközi magyar fotószalon “Vásárolunk” kategória – Budapest (Magyar Kereskedelmi és Vendéglátóipari Múzeum)
2018. november 21. – 2019. január 27.
Kiállítás – XVIII. Nemzetközi magyar fotógaléria – Gödöllő (Művészetek Háza)


2016 óta a világ két vezető fotószövetsége, a FIAP (International International De L’art Photografique) és a PSA (Photographic Society of America) által szponzorált fotópályázatokon veszek részt. A digitális fotószalonok lehetőséget adnak arra, hogy egy nemzetközi zsűri érteklje képeinket s ezzel objektív visszajelzést kapjunk arról vajon helyes úton járunk-e.

A fotószalonok minősítésének legalalsó szintje az “Elfogadás”. Ez azt jelenti, hogy a zsűri úgy véli, a kép a nemzetközileg értékelhető szintet elérte.

Lehetséges, hogy az adott rendező szervezet (általában egy fotóklub vagy egy helyi fotószövetség) és a szponzor által adományozott további eredmények is elérhetők.

A pályáztatok beadásakor már ismert, hogy milyen díjakat adományoznak még az “Elfogadás” mellett. A legtöbb fotópályázat nyerteseinek fotói online katalógusban jelennek meg. A katalógusok gyakran az “Elfogadott” képek közül is megjelenítenek néhányat.

A fotópályázatok eredményei alapján a szövetségek (FIAP, PSA) művészetet, megkülönböztető címeket, elismeréseket adományoznak a jelölteknek.

Célom, hogy a FIAP belépő szintű elismerését 2019-ben megkapjam. Ez az un. AFIAP (Art of FIAP) elismerése. Ehhez alapvető követelményeket kell teljesíteni. A 2017-es szabályzat alapján ezek a következők :

– Legalább 40 “Elfogadás”, amely legalább 15 fotóra vonatkozik
– Legalább 15 különböző FIAP patronált fotópályázaton kell ezeket megszerezni legalább 8 különböző országban
– A 15 kép közül legalább 4-nek kell rendelkeznie minimum 1 olyan “Elfogadással” amelyet nyomtatott kép alapú pályázaton kapott.

Blog készítésekor az aktuális állapot a következő:

– 76 “Elfogadás” 39 fényképre utal
– 10 országban 14 különböző FIAP patronálta pályázaton kaptam „Elfogadást”

Összefoglalva, az AFIAP elismerési szint eléréséhez csak a “Print”, azaz a papíralapú pályázati eredményeket kell elérni!